Gesteriliseerde overgrootmoeder (59) zwanger

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 59-jarige overgrootmoeder uit de Amerikaanse staat Georgia bevalt, als alles goed gaat, volgende maand van een tweeling. Niet alleen de leeftijd en de 'titel' van Frances Harris zijn opmerkelijk, de vrouw liet zich ook nog eens meer dan dertig jaar geleden steriliseren.

Harris beviel op haar vijftiende voor de eerste maal en heeft inmiddels vijf kinderen, veertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Na de geboorte van haar laatste kind liet ze zich steriliseren. Het was dan ook een grote schok toen Harris zo'n vier maanden geleden te horen kreeg dat ze zwanger was, en wel van een tweeling die rond 21 december het levenslicht zal zien.

Ook de familie van Harris reageerde met ongeloof en drong, in verband met de gezondheid van de vrouw, aan op een abortus. "Maar daar zou ik niet mee kunnen leven", zei de overgrootmoeder. "Ik bid dat we het alledrie redden. Ze zijn zo mooi als ze zo klein zijn. Ik beschouw ze als een geschenk van God." Van de 60-jarige vader van de ongeboren baby's is Harris al jaren gescheiden. Maar de twee zijn van plan om nog voor de bevalling te hertrouwen.