[update] Brandstichting Utrechtse kerk

Door onbekenden is maandagavond laat brand gesticht in de gereformeerde Triomfaturkerk in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De daders sloegen een ruit in en gooiden brandbaar materiaal de kerk in. Het vuur werd snel opgemerkt en in een vroeg stadium door de politie gedoofd.

Voor het onderzoek is door de technische recherche de ruime omgeving van de kerk afgezet. De politie kan nog niets zeggen over de daders en hun motieven.

Update 12:12
Een gebouw van de Pinkstergemeente ImmanuŰl in Amersfoort is vannacht ook doelwit geworden van vandalisme. Er werden enkele molotovcocktails tegen het pand gesmeten. De brand was snel onder controle.

De politie onderzoekt beide aanslagen. Een woordvoerder zei geen idee te hebben of de aanslagen een vergelding zijn voor de aanvallen op islamitische gebouwen de laatste dagen. De kerk in Utrecht was in 2001 overigens ook al doelwit van brandstichters.

Update 15:43
Vannacht is er ook brand gesticht bij een gebedsruimte en kerk in Rotterdam-West. De schade bleef waarschijnlijk beperkt tot zwartgeblakerde deuren.