Oostenrijker wil tunnel naar Slovenië graven

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Oostenrijkse kunstenaar, een man die zich Muhammad Abu Bakr Müller noemt sinds hij zich heeft bekeerd tot de islam, is dit weekeinde begonnen aan het graven van een 68 kilometer lange tunnel van Graz in Oostenrijk naar Slovenië. Een vriend van de man is tegelijkertijd begonnen aan het andere einde van de tunnel, in een kunstgalerie in de Sloveense grensplaats Gradec.

Müller ziet de creatie van de tunnel als 'symbool van een geestelijk al sterk aanwezige onderaardse verbinding'. Overigens zal het tempo voor de aanleg van deze tunnel niet bijster hoog liggen. Een rekensom leert dat indien twee mensen volgens planning maandelijks aan beide zijden van de tunnel één kubieke meter aarde weggraven, er een periode van 5658 jaar over heen zal gaan om de tunnel te voltooien.

De kunstenaar hoopt dat hij met deze tunnel de aandacht zal kunnen vestigen op zaken als religie en werkloosheid. De Oostenrijkse televisie die verslag deed van dit project sprak van "het waarschijnlijk meest op de lange termijn gerichte project waaraan ooit is begonnen."