Remkes: moskeeŽn beter in de gaten houden

Borz had ons (gedeeltelijk) via de nieuws-submit te melden:

Gemeenten moeten moskeeŽn beter in de gaten gaan houden, zo stelt minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Na alle incidenten na de moord op Theo van Gogh vindt hij dat men alerter moet zijn. Dit heeft hij geschreven in een brief aan de gemeenten. Remkes heeft nog niet aangedrongen op extra beveiliging voor de gebedshuizen.

"We zijn er wel zeer alert op, maar de eerste indruk is dat het hier gaat om losse incidenten", aldus een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zondag. "Ze zijn nog niet direct aanleiding voor strengere beveiliging." Enkele gemeenten hebben zelf al eerder de beslissing genomen om extra te surveilleren bij moskeeŽn.

Meer moskeeŽn slachtoffer
Behalve in Rotterdam en Utrecht zijn afgelopen weekend ook moskeeŽn in Huizen en Breda het slachtoffer geworden van vandalen. Hun pogingen tot brandstichting mislukten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden brandstichters bij de Marokkaanse An-Nasr moskee in Huizen (Noord-Holland) op heterdaad betrapt door leden van de mesigit. De drie mannen, variŽrend in leeftijd van 19 tot 26 jaar, zijn allen aangehouden door de politie. Ze waren in het bezit van een rugzak gevuld met terpentine, wasbenzine, spiritus en papier.

Ook in Breda is in dezelfde nacht een poging tot brandstichting gedaaan. Achter een moskee aan de Archimedesstraat werd door onbekenden isolatiemateriaal in brand gestoken. Het vuur was echter al gedoofd toen de politie arriveerde.