[update] Rotterdamse moskee beplakt met affiches

pimmel en dead_christmas hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht is een moskee in Rotterdam beplakt met affiches. Op de plakkaten stonden discriminerende leuzen en varkenskoppen. Dit heeft de politie Rotterdam vanmiddag bekendgemaakt. Het bestuur van de moskee heeft direct aangifte gedaan, er zijn nog geen verdachten aangehouden.

De affiches op de Otmaan-moskee, die zouden zijn aangebracht door de groepering 'Moskeevarkens', hebben niet veel schade aangericht. "Er zijn alleen wat lijmresten", aldus Hans Stoop van de politie. Wat de discriminerende leuzen precies betekenen is nog niet bekend, maar "het gaat zeker om beledigende teksten richting de islam", zo zegt Stoop.

Eerder deze week was een moskee in Veghel doelwit van discriminerende leuzen. In de nacht van woensdag op donderdag werd een zijmuur van de moskee beklad met parolen als 'WP' (afkorting van 'White Power') en 'Holland ons land'. Ook waren er drie hakenkruizen met een spuitbus op een muur geklad.

Opnieuw brandstichting in moskee Utrecht
In de Utrechtse wijk Overvecht is afgelopen week een poging tot brandstichting gedaan bij de El Faruq moskee, zo heeft de politie vandaag gemeld. Het vuur begon op een mat voor de toegangsdeur, maar werd snel ontdekt en kon worden geblust. De schade viel erg mee.

Eerder deze week werd in de nacht van donderdag op vrijdag een in aanbouw zijnde moskee in de wijk Zuilen in brand gestoken. De schade van die brandstichting wordt geschat tussen de 5.000 en 10.000 euro.

Kantoor Emcemo beklad
In Amsterdam-Oost is het kantoor van Emcemo (Euro- Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling) dit weekend beklad met rode verf, zo ontdekte A. Menebhi, voorzitter van de Stedelijk Marokkaanse Raad, vanmiddag. In het kantoor vergaderen veel Marokkaanse organisaties, zoals de Stedelijke Marokkaanse Raad.

Na de moord op Theo van Gogh kwamen vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap er bijeen om te praten. Menehbi ziet een rechtstreeks verband tussen de moord en de rode verf. "Ik denk dat ze ons willen intimideren", aldus Menebhi. Er is intussen aangifte gedaan bij de politie.

Update: 19:21
Weblog GeenStijl meldt dat de daders van de plakactie, de zogenaamde moskeevarkens, via de mail contact hebben gezocht met de redactie van GeenStijl. Bij deze email zaten deze affiches.