[update] Zes doden bij treinongeluk Engeland

Patjeh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een onbekend aantal mensen is omgekomen toen aan het begin van de avond een trein bij Berkshire, ten westen van Londen, op een auto inreed. Daarop ontspoorden tenminste negen treinwagons. Zes mensen zouden nog in de trein bekneld zijn. Er zouden 150 mensen zijn gewond geraakt.

Het ongeluk deed zich voor op een met spoorbomen beveiligde spoorwegovergang tussen Newbury en Reading. Onmiddellijk daarna werden veel brandweerwagens en ambulances ingezet om slachtoffers te bevrijden en naar ziekenhuizen in de omgeving te vervoeren. Volgens treinpassagiers die niet gewond raakten, kwam de trein plotseling tot stilstand, kantelden diverse wagons en ging het licht ineens uit. Gewonden werden ook in de een nabijgelegen pub behandeld. De oorzaak van het ongeluk is op dit moment niet duidelijk.

Update 2.07
Bij het ongeval zijn zeker zes doden gevallen en elf personen zwaargewond geraakt, van wie twee mensen in kritieke toestand verkeren. De politie is naar verwachting nog de hele nacht bezig met het onderzoek op de rampplek om zeker ervan te zijn dat niemand zich meer in de trein bevindt.

In totaal zaten ongeveer driehonderd mensen in de trein. Autoriteiten ter plekke spreken van een 'grote verwoesting'. Een van de passagiers omschrijft de verongelukte trein als een 'twisted baguette'.