Uitslagen UEFA Cup (04/11/04)

SubheaderDe UEFA Cup was toe aan de tweede ronde in de poulefase. Van de Nederlandse clubs waren Feyenoord, AZ en FC Utrecht aan bod.


Feyenoord zag in Boedapest een stevig Ferençváros op voorsprong komen door een aangeraakte vrije trap van Tözsér. Na de treffer hadden de Rotterdammers even weinig meer in te brengen. Een kwartier na rust ging het beter en kon Salomon Kalou gelijk maken. Daar zou het bij blijven. Feyenoord gaat in groep A met vier punten voorlopig samen met Schalke 04 aan de leiding.

AZ won thuis verbluffend van het Franse Auxerre, de nummer drie uit de Franse competitie. Na vier minuten scoorde Stein Huysegems al de openingstreffer. Een kwartier later maakte hij fraai ook de 2-0. Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de Fransen. Na een goede combinatie schoot Denny Landzaat voor een vrij doel op de buitenkant van de paal. Na rust nam AZ wat terug, de zege kwam echter geen moment meer in gevaar. Een uitstekend begin voor AZ in poule F.

FC Utrecht kon tegen Dnjepr geen potten breken. De Oekrainers counterden behendig naar de voorsprong. Daarbij goed gebruikmakend van een haperende Utrechtse defensie. In de slotfase was het eerst Semotsjko, die de zaak besliste, waarna Utrecht via Darl Douglas alsnog aan een treffer kwam. Het bleek niet voldoende. Met twee nederlagen op zak ziet het er nu donker uit voor Utrecht. De komende uitwedstrijd tegen Club Brugge dient gewonnen te worden. Dnjepr lijkt kwalificatie nu op zak te hebben.


Uitslagen poulefase UEFA Cup
A Ferençváros - Feyenoord (1-1)
A Hearts of Midlothian - Schalke 04 (0-1)

B AC Parma - Steaua Boekarest (1-0)
B Besiktas - Athletic Bilbao (3-1)

C FC Utrecht - Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-2)
C Austria Wien - Real Zaragoza (1-0)

D Newcastle United - Dinamo Tbilisi (2-0)
D Sporting Portugal - Panionios (4-1)

E Partizan Belgrado - Egaleo (0-1)
E Middlesbrough - Lazio Roma (2-0) Zenden 2x

F AZ - AJ Auxerre (2-0)
F Grazer AK - Amica Wronki (3-1) Kollmann 3x

G Dinamo Zagreb - SK Beveren (6-1)
G VfB Stuttgart - Benfica (3-0)

H Lille - Zenit St. Petersburg (2-1)
H Sevilla - Alemannia Aachen (2-0)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager
Submitter:  Bron: FOK!Voetbalmanager