ADO Den Haag ontvangt tweede straf voor spreekkoren

SubheaderDe KNVB heeft besloten van de gestaakte wedstrijd ADO Den Haag-PSV de tussenstand als eindstand te beschouwen (0-2). Daarnaast heeft de aanklager betaald voetbal ADO een schikking van twee thuisduels zonder publiek, waarvan een voorwaardelijk, voorgelegd. Eerder deze week ontving de club al straf voor de spreekkoren in het thuisduel met Ajax.

Bij de wedstrijd van 16 oktober jl. scandeerden Haagse supporters massaal leuzen. Scheidsrechter René Temmink staakte de wedstrijd in de tachtigste minuut definitief, nadat hij in woord massaal was aangevallen nadat hij de thuisploeg een penalty zou hebben onthouden. Nadat aanvankelijk eerst een tribunevak was ontruimd, zou Temmink de wedstrijd alsnog hebben willen hervatten. Burgemeester Wim Deetman besloot vervolgens echter om op last van de openbare orde en veiligheid de wedstrijd toch definitief te staken.

De KNVB acht de tachtig gespeelde minuten voldoende en boekt de twee treffers van Johann Vonlanthen bij, plus de 0-2 score in het voordeel van PSV. Voorts ligt er voor ADO Den Haag een schikkingsvoorstel van twee thuisduels zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. De club moet voor 11 november laten weten of het de straf accepteert.

De club hoorde eerder deze week de straf voor de spreekkoren in het thuisduel met Ajax. Daarvoor ontving het een voorwaardelijke straf van een thuisduel zonder eigen publiek plus geen eigen publiek in de uitwedstrijd met Ajax. Ook werd toen een geldboete van ¤ 25.000,- opgelegd.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Bron: FOK!Voetbalmanager