Man springt in leeuwenkuil

In de dierentuin van de Taiwanese hoofdstad Taipei is een man woensdag over de omheining van de leeuwenkuil gesprongen. "Jezus zal je redden" riep de 46-jarige Chen tegen één van de twee leeuwen die aanwezig waren. Het dier had blijkbaar geen zin in een gesprek over hoe Jezus dat dan wel niet zou gaan doen en viel de man aan.

De leeuw scheurde eerst de jas van het lijf van Chen, waarna de man, ogenschijnlijk niet in paniek, enkele stappen achteruit zette. De leeuw sprong vervolgens op Chen en beet hem in zijn arm. Daarna begon hij aan de broek van de man, maar dat verveelde al snel en hij trok zich terug.

Chen bleef kalm, ging met uitgestrekte armen voor de leeuwen staan en keek de twee nog eens aan. Het onderonsje werd echter wreed verstoord door enkele medewerkers van de dierentuin. Zij dreven de dieren achteruit met waterslangen, door de politie werden ze vervolgens beschoten met pijltjes met kalmeermiddel. Hierna pakte de man zijn jas op en klom uit de kuil. Hij is zowel in de voorkant als de achterkant van zijn been gebeten.

Chen zou al enige tijd kampen met psychologische problemen. "Hij nam een groot risico vandaag omdat hij stemmen in zijn hoofd hoorde", aldus psychiater Teng Hui-wen. De zaak wordt nog verder onderzocht.