[update] Band Van Gogh-dader met Samir A.

De vermoedelijke moordenaar van Theo van Gogh is een vriend van Samir A., de 18-jarige Rotterdammer die in juni werd aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Dit heeft het NOS Journaal zojuist gemeld.

De 26-jarige verdachte behoort niet tot een groep van zo'n 150 moslimradicalen die door de AIVD permanent in de gaten wordt gehouden, maar hij zit er wel heel dicht tegenaan. Hij heeft inmiddels advocaat Plasman in de arm genomen, deze stond eerder Fireworks-directeur Bakker bij.

Update 23.25
Zojuist is een persconferentie van minister Donner (Justitie) begonnen. Donner heeft hierin gezegd dat Van Gogh eerst is neergeschoten en daarna is neergestoken. De dader heeft een brief achtergelaten, de inhoud hiervan is niet bekendgemaakt. De politie was snel ter plaatse en heeft de dader voor de arrestatie verwond in zijn been. Inmiddels is het onderzoek naar het motief van de moord in volle gang. Zeer waarschijnlijke handelde de dader uit radicaal-islamitische overtuigingen.

-
Eerdere berichten op FOK! over Samir A.:
Schiphol en Kamer doelwit van terroristen
17-jarige moslim al eerder terreurverdachte
Wilders wil info over 17-jarige terreurverdachte