Oproep om extreem-rechtse sites plat te leggen

Op de website van Indymedia staat sinds vanochtend een oproep om mee te doen aan een actie om sites van extreem-rechtse organisaties uit de lucht te halen. In de oproep staat een link naar een pagina die, indien geopend, ervoor zorgt dat je computer continu verbinding zoekt met sites van Nieuw Rechts, de Nieuwe Nationale Partij (NNP), de Nationale Alliantie, StopMartijn.nl en Stormfront.

In ieder geval de site van Nieuw Rechts is door de actie platgelegd. Het openen van de op Indymedia vermelde link naar de pagina die de sites platlegt (nono.scriptmania.com) is overigens niet geheel zonder gevaar voor mensen zonder goede virusscanner. De pagina probeert namelijk Hacktool.DoS op je computer te installeren.

Het weblog GeenStijl meldt dat bezoekers van het nazistische Stormfront denken dat de bekende DDoS-verdachte Eric De Vogt wellicht achter de actie zit. Zijn adres zou inmiddels al rond gaan in extreem-rechtse kringen. Op Indymedia wordt in een nadere verklaring gesteld dat De Vogt hier niets mee te maken heeft.