Arrestaties na foto's aanslagen Madrid op website

Icoon Buitenlands nieuws De Spaanse politie heeft de afgelopen dagen drie mensen gearresteerd vanwege de publicatie van 34 gruwelijke foto's van de aanslagen op 11 maart in Madrid. Alledrie de arrestanten zijn medewerkers van de reddingsdiensten van Madrid. Het gaat om een ambulancebestuurder en twee werknemers van een particuliere dienst. Door de aanslagen op treinen kwamen bijna tweehonderd mensen om het leven.

De arrestanten maakten gruwelijke foto's en videobeelden van slachtoffers, en stuurden die eerder deze maand naar de gruwelsite Ogrish.com. Volgens Dany Klinker, de Nederlandse beheerder van de site, is degene die hem de foto's geleverd heeft één van de arrestanten.

Een Spaanse onderzoeksrechter probeerde vorige week tevergeefs de website te laten sluiten. Wel werd de toegang vanuit Spanje geblokkeerd. Volgens de rechter zijn de beelden op de website namelijk een inbreuk op de privacy, de goede eer en de rechten van de slachtoffers.

Ogrish.com werd bij het grote publiek bekend na het plaatsen van een video van de onthoofding van een Amerikaan in Irak.