Tiener schiet ouders en broertje dood

cyberbull en fietsbelbel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarige jongen uit de Noord-Franse plaats Ancourteville-sur-Héricourt is gisteren gearresteerd op verdenking van moord. Hij zou zijn ouders en vierjarig broertje hebben doodgeschoten en zijn elfjarige zusje ernstig hebben verwond. De jongen heeft inmiddels bekend.

Volgens een verklaring van de dader schoot hij eerst zijn moeder dood, toen deze met het jongste kind thuiskwam. De 14-jarige nam zijn broertje daarop mee naar de huiskamer en liet hem daar tekenen. Toen de dochter thuiskwam, schoot de dader ook haar neer. Het vierjarige jongetje moest er eveneens aan geloven toen hij na de schietpartij begon te huilen. De vader van het gezin stierf als laatste.

Na de laatste moord wist het zwaargewonde meisje echter te ontsnappen en de buren te waarschuwen, waardoor de dader een uur na de schietpartij op enkele kilometers afstand van de woning kon worden aangehouden. Tegenover de politie verklaarde de jongen 'plots het idee te hebben gekregen zijn familieleden om te brengen'. Dorpsbewoners hebben geschokt gereageerd op de moord. Volgens hen stond de knul bekend als een 'engel'.