Robbie Williams doet mee aan Band Aid III

-peet- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsRobbie Williams zal zijn medewerking verlenen aan Band Aid III. Dit meldde de BBC gisteren. Een grote groep Britse artiesten zal het nummer 'Do They Know It's Christmas' uit 1984 opnieuw opnemen. De opbrengst van het project gaat, net als de eerdere twee edities, naar de slachtoffers van hongersnood in Afrika.

Andere namen die aan het initiatief zullen meewerken zijn onder andere Noel Gallagher (Oasis), Damon Albarn (Blur), Dido, Coldplay, Keane, The Darkness en Travis. Het is de bedoeling dat het gezelschap met Kerstmis een nummer 1 hit scoort met een remake van 'Do They Know It's Christmas' uit 1984. Organisator Midge Ure hoopt begin november de single op te nemen in de Abbey Road Studios in Londen. Hij deelde ook mee dat hij niet zou proberen het originele gevoel van de eerste versie te kopiŽren, maar zei zeer benieuwd te zijn hoe het zou klinken als Keane en Coldplay zouden openen met hun Piano's en als Darkness het einde voor hun rekening zouden nemen met harmonieus gitaarspel.


De single van Band Aid uit 1984 krijgt wederom een vervolg

Band Aid was de naam waaronder een veertig tal van Engeland en Ierlands meest bekende popsterren op 25 november 1984 de single 'Do They Know It's Christmas? / Feed The World' opnamen. Het nummer werd geschreven door Bob Geldof en Midge Ure. Artiesten die toen hun medewerking verleenden waren onder meer Phil Collins, U2, Sting, Boy George, Duran Duran, David Bowie, Paul McCartney en Spandau Ballet. Aan de tweede Band Aid in 1989 deden onder andere Jason Donovan, Kylie Minogue, Wet Wet Wet en Bananarama mee. Net als bij de twee eerdere edities van Band Aid gaat de opbrengst van de single naar de slachtoffers van hongersnood in Afrika.