Rechter organiseert feest voor veroordeelde

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Texaanse rechter was zo verheugd over de gevangenneming van de voortvluchtige Billy Wayne Williams dat ze zijn terugkeer in haar rechtbank vierde door hem op een feestje te trakteren. In een met slingers en ballonnen versierde rechtbank, waar ook nog eens cake werd uitgedeeld, sprak ze het vonnis uit: levenslang. "We zijn zo verheugd je weer te zien, dat we besloten hebben een feestje voor je te vieren", aldus de rechter.

Wiliams, die eerder al in absentia was veroordeeld voor het wurgen van zijn vriendin, kon er de lol niet van inzien. "Het lijkt erop dat iedereen een feestje wil vieren, en dat zal vast heel leuk voor jullie zijn, maar niet voor mij", zei Williams terwijl hij geboeid werd afgevoerd.

Ook Seana Willing van de "Texas Commission on Judicial Conduct" was niet echt te spreken over de actie van de rechter. "Hoe haalt ze het in haar hoofd?". Willing gaf aan dat de commissie zal onderzoeken of er naar aanleiding van de gebeurtenis een klacht is ingediend, en zal beoordelen of nader onderzoek gewenst is.