Ontvoerde directeur CARE smeekt om hulp

vries750, Mikeyz en De_Hufter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft een video uitgezonden waarop de in Irak ontvoerde directeur van de internationale hulporganisatie CARE, Margaret Hassan, een emotionele oproep doet aan het Britse volk en de Britse premier Blair.

''Help me alstublieft. Ik heb misschien nog maar een paar uur te leven'', smeekt Hassan. Ze roep de Britse regering op de Britse troepen uit Irak terug te trekken. Verder zegt ze bang te zijn dat haar hetzelfde lot wacht als landgenoot Kenneth Bigley, die eerder deze maand onthoofd werd.

Hassan werkt al sinds 1992 voor CARE in Irak. Ze is een geboren Ierse, maar heeft de Iraakse nationaliteit. Ze is getrouwd met een Iraakse man en woont al ruim dertig jaar in het land. In Irak geeft ze leiding aan een team van zeventig hulpverleners.

Subheader
Margaret Hassan doet een emotionele oproep

Premier Blair heeft nog niet op de videoboodschap gereageerd. De Britse minister van Buitenlandse zaken, Jack Straw, zei de familie van Hassan te steunen. ''Ik verwacht ook dat alle Irakezen ons steunen in de oproep haar direct vrij te laten'', aldus de minister.