Vogelgriep doodt 83 Thaise tijgers

Mikeyz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In de Sriracha Tiger Zoo in Thailand zijn 83 tijgers om het leven gekomen door vogelgriep, of uit voorzorg afgemaakt omdat ze symptomen van de ziekte vertoonden. Dat is vrijdag gemeld door de Thaise gezondheidsautoriteiten. De tijgers waren besmet met de gevaarlijke H5N1 variant van het vogelgriepvirus, die ook dodelijk kan zijn voor mensen.

De ziekte onder de tijgers brak op 14 oktober uit, en werd vermoedelijk veroorzaakt doordat de tijgers besmette rauwe kip te eten hadden gekregen. Sinds de uitbraak zijn er 33 tijgers aan de vogelgriep overleden, en zijn er vijftig tijgers met symptomen van het gevaarlijke virus afgemaakt om te voorkomen dat ze de andere tijgers zouden besmetten.

De dierentuin had voor de besmetting 441 koningstijgers, en was daarmee de grootste fokkerij van Bengaalse tijgers ter wereld. Voor zover bekend zijn er geen bezoekers of verzorgers van de tijgers besmet geraakt.

Dit jaar zijn er al meer dan dertig mensen in Azië aan de gevolgen van vogelgriep overleden. Er bestaat grote angst dat het virus zich met een menselijk griepvirus vermengd, waardoor het van mens op mens overgedragen zou kunnen worden.


De tijgers kijken toe terwijl een medewerker van de dierentuin een verblijf desinfecteerd