D66 tegen weren homosites op scholen

Scootmobiel en ircle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Tweede Kamerfractie van D66 gaat Kamervragen stellen over het blokkeren van bepaalde internetsites op met name christelijke scholen. Veel van dat soort scholen hanteren een internetfilter, waardoor leerlingen ook geen info kunnen opzoeken over bijvoorbeeld veilig vrijen of homofilie.

Internetprovider Zeelandnet levert bijvoorbeeld het spam-filter Kliksafe Dat blokkeert behalve sekssites ook sites met gewone informatie over homoseksualiteit en safe seks. Het filter vindt gretig aftrek bij reformatorische scholen, aldus D66.

De sociaal-liberale partij wil dat minister Van der Hoeven van Onderwijs hier een einde aan maakt. ''Dit voorbeeld van gebrekkige voorlichting over homoseksualiteit moet zij meenemen in de maatregelen die zij heeft toegezegd om discriminatie van homojongeren in het middelbaar onderwijs tegen te gaan. Leerlingen moeten zelf de kans krijgen informatie in te winnen over onderwerpen die hen bezig houden. Het is naÔef en discriminerend om te doen alsof homoseksualiteit niet bestaat'', aldus de partij.

Sites die leerlingen van voornoemde scholen niet kunnen bekijken zijn onder meer de sites van de homobladen Expreszo en de Gaykrant, maar ook die van de publieke jongerenomroep BNN.