Geen parkeerbonnen voor Arnhemse agenten

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

De parkeercontroleurs in Arnhem hebben mogelijk jarenlang de parkeerbonnen verscheurd van politieagenten, als deze met hun privé-auto eens in de fout waren gegaan. De controleurs deden dit uit 'vriendendienst', omdat zij bij tijd en wijle de politie hard nodig hadden als zij te maken kregen met de agressie van bekeurde automobilisten.

De 'overeenkomst' tussen de parkeerwachters en de agenten werd bekend na een onderzoek van dagblad De Gelderlander. Een parkeerwachter had tijdens dat onderzoek toegegeven dat er wekelijks minimaal wel één bekeuring in de prullenbak verdwijnt die op naam stond van een Arnhemse agent. Het verzoek de bonnen te verscheuren kwam volgens de parkeerwachter van de bekeurde agenten zelf. De Arnhemse politie heeft met verbazing kennis genomen over de bonnenfraude en heeft inmiddels een eigen onderzoek ingesteld.

Het gemeentelijke parkeerbedrijf heeft tot op heden z'n personeel in bescherming genomen door te stellen dat het voor de controleurs lastig is om zo'n verzoek te weigeren: "Het is ons kent ons in Arnhem." Het parkeerbedrijf, dat met zestien controleurs de naleving van de parkeerregels beheert, neemt dan ook voor alsnog geen maatregelen tegen de frauderende parkeerwachters. "Dit mag natuurlijk niet gebeuren, maar de controleurs hebben geen financieel gewin gehad. We hebben de regels wel opnieuw onder de aandacht gebracht."