Boxset Nirvana met cd's en dvd op komst

Icoon Muziek nieuwsEen unieke boxset van grungeband Nirvana staat op het punt van uitkomen. De set zal drie cd's en een dvd bevatten, met in totaal 81 opnamen. Hiervan zijn er 68 nog nooit eerder uitgebracht. Nirvana was de spraakmakende band rond zanger Kurt Cobain, die in april 1994 zelfmoord pleegde.

De box bevat onder meer live opnames, repetities en demo-songs. Op de dvd staat een huisconcert uit 1987. Ter gelegenheid van de release is een speciale website in het leven geroepen. De box had eigenlijk rond Kerstmis 2001 moeten uitkomen, om het tienjarig jubileum van het album Nevermind te vieren, waarmee Nirvana in 1991 doorbrak. Ex-bandleden Dave Grohl en Krist Novoselic waren op dat moment echter verwikkeld in rechtszaken die door Cobains weduwe Courtney Love tegen hen werden aangespannen.

Grohl en Novoselic verschenen gisteren overigens voor het eerst sinds jaren weer eens samen in het openbaar, op een bijeenkomst ter ondersteuning van de campagne van de Democratische presidentskandidaat John Kerry.

Nirvana
Op 22 november verschijnt een unieke boxset van Nirvana