Situatie A35 wordt na ongeval aangepast

Rijkswaterstaat gaat de bewegwijzering bij de splitsing van de snelweg A35 en A1 aanpassen. Op het knooppunt vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats. De onduidelijke situatie die daardoor is ontstaan zou veel automobilisten de verkeerde kant opsturen. Vermoed wordt dat de slechte bewegwijzering de oorzaak is van het ongeval waarbij dit weekend vijf jonge Zeewoldenaren om het leven kwamen.

De bestuurder van de auto van de vijf reed bij het knooppunt rechtdoor richting Almelo, waar de A35 vrij abrupt eindigt. Via een afslag gaat de snelweg met een scherpe bocht over in de Henriëtte Roland Holstlaan. De auto met de jongeren raakte echter voor de bocht al van de weg, en vloog in brand. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de auto te snel reed. De maximum-snelheid ter plekke is 70. Mogelijk was de bestuurder in de veronderstelling dat hij op de A1 richting Deventer reed, en werd hij verrast door het plotselinge einde van de snelweg.

"De borden boven de snelweg bij Almelo kunnen inderdaad suggereren dat je rechtdoor moet rijden, als je de afslag Deventer Amsterdam op de A1 wilt pakken. Maar dat is niet zo. Automobilisten moeten rechtsaf. De weg rechtdoor is de A35 Almelo Zwolle", verklaart een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In de nacht van woensdag op donderdag worden de pijlen op de bewegwijzeringsborden veranderd. De aanpassing is overigens maar voor een paar dagen, dan zijn de wegwerkzaamheden namelijk klaar.

-
Met dank aan users in het topic Jongeren Zeewolde verbijsterd door ongelukken in het nieuwsforum van FOK!.