Xs4all neemt de klanten van Cistron over

bobjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider Xs4all neemt alle 5000 zakelijke en particuliere klanten over van concurrent Cistron. Beiden maakte ze vandaag bekend een intentieverklaring te hebben gesloten. Hoeveel Xs4all voor de hoofdzakelijk ADSL-klanten betaalt willen de providers niet zeggen.

KPN-dochter Xs4all heeft na de overname 165.000 klanten met een ADSL-verbinding. Daarnaast heeft het bedrijf nu 20.000 zakelijke hostingklanten. Cistron levert verbindingen via BBned en via het netwerk van BabyXL/Tiscali wholesale. Xs4all wil die dienstverlening hervatten voor de bestaande Cistron-klanten en mogelijk uitbreiden voor haar eigen klanten. Tot 1 november 2005 zal er voor de Cistron-klanten niks veranderen. Daarna hebben ze de keuze om op een gelijkwaardig aanbod in te gaan op de lijnen van KPN.

Cistron Internet Services werd opgericht in 1995 door Danny ter Haar. In 2000 ging het, net als veel andere bedrijven in de telecomsector, slecht. In september 2001 keerde Ter Haar na een periode van afwezigheid terug in het management en heeft hij Cistron opnieuw opgebouwd en naar eigen zeggen tot een rendabel bedrijf gemaakt. Ondertussen gingen enkele Cistronbedrijven failliet en ontstonden bij de overgang van de boedel naar Concepts ICT grote juridische problemen met e-mailadressen tussen Ter Haar en de nieuwe eigenaar. "Er zijn/waren ooit maar een aantal goede providers. Xs4all is nog steeds 1 van de beste. Als je toch kiest voor afscheid, dan maar voor overdracht aan de beste die je kunt vinden", zo zegt de manager nu.