Awa bedreigt slachtoffers vanuit inrichting

Pitbulleke en Rolandtt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De 16-jarige jongen die verdacht wordt van het op gruwelijke wijze in brand steken van zijn eveneens 16-jarige ex-vriendin, blijkt zijn slachtoffers vanuit de jeugdinrichting Eikenstein in Zeist te bedreigen. Vanwege de herhaaldelijke bedreigingen werd hem twee weken lang geweigerd bezoek te ontvangen, post te versturen of te telefoneren. Na het opheffen van die beperkingen begin deze maand is Awa volgens zijn oud-klasgenoten echter gewoon verder gegaan met het bedreigen van mensen.

De opgelegde beperkingen zijn door het openbaar ministerie bevestigd. Volgens het OM werden hem de beperkingen opgelegd "omdat de verdachte vanuit de inrichting de aangeefster had bedreigd". Sinds de beperkingen begin deze maand opgeheven werden heeft Awa volgens oud-klasgenoten de bedreigingen hervat. Door middel van telefoontjes en brieven probeert hij er voor te zorgen dat zijn slachtoffers hun aanklachten intrekken.

Awa heeft de bedreigingen inmiddels bekend, en deze zullen aan de aanklacht toegevoegd worden. Volgens een woordvoerder van het OM zijn er "geen aanwijzingen dat er op dit moment nog bedreigingen gaande zijn". De zaakofficier heeft gistermiddag in het licht van de recente aanklachten van bedreigingen echter verzocht de beperkende maatregelen te herstellen. De beperkingen zullen waarschijnlijk tijdens de rest van Awa's voorarrest blijven gelden.

Awa nodigde op 9 augustus van dit jaar zijn ex-vriendin uit om bij hem langs te komen. Hij zette haar op een stoel, kraste zijn naam met een mes in haar borst en overgoot haar met terpentine om haar vervolgens aan te steken. Hij doofde vervolgens zelf de vlammen, overgoot het meisje opnieuw met terpentine en stak haar een tweede keer aan. Later bleek dat hij mogelijk ook andere mensen had bedreigd.

In de brieven die Awa afgelopen week heeft verstuurd, vertelt hij onder andere dat hij niet begrijpt waarom hij zo zwaar wordt beschuldigd en waarom hij gevangen gehouden wordt. Bovendien geeft hij aan dat hij denkt er met een lichte straf van af te kunnen komen.