'Niet voetballen op 1 januari'

De CBV (Coaches Betaald Voetbal) die opkomt voor de belangen van alle trainers in het betaald voetbal, willen niet op 1 januari voetballen. Ook menen zij dat er weinig burgemeesters zijn die de plaatselijke betaalde voetbalploeg(en) op die dag willen laten spelen.

Dit is naar aanleiding van het plan van de nieuwe competitie-opzet van de KNVB en de voetbalclubs. CBV-voorman Jan Reker zei: "Beter is het om de duels op die dag niet vast te stellen. Niemand zit immers te wachten op een reeks van speelverboden. Bovendien is er rond oud en nieuw veel te veel vuurwerk in omloop. Dat wil je allemaal niet hebben in het stadion."

Ook zou de politie het volgens Reker rond die tijd veel te druk hebben rond 1 januari. "Zeker in de grote steden heeft het politie-apparaat het tot diep in de nieuwjaarsnacht druk genoeg met het handhaven van de openbare orde. Je kunt dan de agenten daarna niet nog eens optrommelen voor een wedstrijd in de eredivisie", zei Reker.

Er zijn volgens de CBV ook niet veel voordelen te noemen om op nieuwsjaarsdag te voetballen. Reker vervolgt: "Dat betekent alleen al trainen op oudejaarsdag. Dat schiet natuurlijk niet op."

Een speelronde op tweede kerstdag is voor CBV geen probleem. "Dat moeten we gewoon eens proberen. Voetballers zijn net artiesten. Die zijn ook gewend om op feestdagen te werken. Op 29 december willen we ook nog een speelronde afwerken, waarna dan de winterstop van een week of drie kan ingaan.", aldus Reker.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager