Negentienjarige start privé-jet maatschappij

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse welgestelden, BN'ers en andere mensen in het bezit van poen èn haast kunnen vanaf 1 november ook hun vluchten boeken via een nieuwe 'low-cost' vliegmaatschappij. Deze nieuwe maatschappij wordt opgestart door de negentien jaar jonge Tom Bina. Bina startte op zijn zestiende al een eerste onderneming, Silver Productions, en start nu een vliegmaatschappij onder de naam Global Traveling. Bijzonderheid: de vluchten worden uitgevoerd met een privé-jet, tegen een 'naar verhouding relatief betaalbare prijs'.

Bina zegt het idee op te hebben gedaan toen hij eens een vlucht afwachtte op het vliegveld bij Nice, Frankrijk: "Ik zag daar iedere tien minuten een privé vliegtuigje landen. Het leek mij een goed idee mijn eigen privé-jetmaatschappij te beginnen. Er zijn wel bedrijfjes die iets soortgelijks doen, maar niet met zo’n grootschalige marketing."

De vliegmaatschappij wordt toegevoegd aan een groep van bedrijven die Bina vanaf zijn zestiende bezit cq. heeft opgestart. Op dit moment runt hij bijvoorbeeld ook nog een eigen limousineverhuurbedrijf en een drukkerij.

Op 1 november start Bina een grootschalige marketingcampagne en maakt hij de vluchttarieven bekend. Hij belooft dat de tarieven "een stuk lager liggen dan men verwacht."