Gijzeling van Chinezen in Pakistan met geweld beëindigd

Icoon Buitenlands nieuws De gijzeling van twee Chinese ingenieurs in Pakistan is donderdag met veel geweld beëindigd door Pakistaanse commando's. Bij de bevrijding kwam één van de twee Chinezen om het leven, en raakte de andere gewond. De gijzelnemers werden alle vijf gedood. Een Pakistaanse bewaker en een Pakistaanse militair die ook gegijzeld werden, konden ook bevrijd worden.

De Chinezen werkten in de semi-autonome Pakistaanse provincie Zuid-Waziristan aan de bouw van een dam. Ze werden gegijzeld in opdracht van Abdullah Mehsud in een poging om gevangengenomen strijders van al-Qaeda vrij te krijgen. Toen onderhandelingen tussen stamoudsten uit de regio en Mehsud woensdag definitief vastliepen, legden de stamoudsten zich neer bij een gewelddadig einde aan de gijzeling.

Mehsud keerde eerder dit jaar terug naar Pakistan, nadat hij twee jaar lang in het Amerikaanse Guantanamo Bay had vastgezeten. Volgens inlichtingendiensten is Mehsud sinds zijn terugkeer als huurling voor al-Qaeda gaan werken.