Bush en Kerry voor de laatste maal in debat

Herder had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse presidentskandidaten George Bush en John Kerry zullen vannacht voor de laatste maal voor de verkiezingen van 2 november in debat gaan. Het zal vooral gaan over binnenlandse politiek en onderwerpen als werkloosheid, economie, belastingen, onderwijs, gezondheidszorg en ethische kwesties zullen aan de orde komen. De afspraak is dat er niet over de oorlog in Irak zal worden gesproken, maar dit zal zeer waarschijnlijk wel gebeuren.

Het debat van vannacht vindt plaats op de Arizona State University in Tempe, Arizona. Het belooft spannend te worden. Zo verweet Kerry Bush vandaag verantwoordelijk te zijn voor de hoge olieprijs. Kerry meent dat de president onder één hoedje heeft gespeeld met het Saudische vorstenhuis.

Het is het derde debat tussen de twee kemphanen, nadat ze eerder op 30 september en 8 oktober de strijd aangingen. Een grote meerderheid wees Kerry aan als winnaar na het eerste debat, het tweede debat leek onbeslist. In de verschillende polls gaan ze nog immer gelijk op, al lijkt Bush meer kiesmannen achter zich te hebben.

De NOS zendt ook dit debat live uit. Op Nederland 2 is vanaf kwart voor drie te kijken naar een voorbeschouwing, het debat zelf en een nabeschouwing. Ook via de website Amerikakiest.nl is het debat te volgen.

-
Meer info over de strijd tussen Bush en Kerry vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!