KRO wil uitzenden via RTL en SBS

Rowdie had ons via de nieuws-submit te melden:

De KRO wil volgend jaar op RTL en SBS gaan uitzenden. De publieke omroep wil zendtijd kopen om zo voldoende aan de trekken te komen. "Wij blijven binnen het bestel totdat we eruit worden gegooid. De KRO zal altijd eerst proberen om programma's binnen de publieke omroep geplaatst te krijgen. Maar de manier waarop het bestel is ingericht, veroorzaakt steeds meer beperkingen. Dit is geen dreigement, maar wij laten ons door die beperkingen niet meer tegenhouden", zo zegt directeur Ton Verlind van de KRO.

RTL-directeur Fons van Westerloo heet de omroep vast welkom. "Ik kan geen enkele reden bedenken waarom de KRO niet in aanmerking zou komen voor het kopen van zendtijd. Wij hebben heel veel non-spot programma's. Waarom kan de KRO niet doen wat het MKB, de overheid en Achmea ook doen?"

Welke programma's op RTL of SBS zouden kunnen worden uitgezonden, is nog onduidelijk. "Maar het zal niet gaan om huis-tuin-en-keukenprogramma's of om akkefietjes. Het gebeurt alleen met programma's die de missie van de KRO raken", zo zegt Verlind. Hij voegt eraan toe dat voor de programma's geen overheidsgeld zal worden gebruikt. De programma's zullen worden gefinancierd uit eigen middelen.