Voetbal: Uitslag Nederland - Finland

Icoon Sport nieuwsHet Nederlands Elftal speelde in de Amsterdam ArenA tegen Finland zijn derde interland voor WK kwalificatie. Na de schrik, kwam tenslotte de zege (3-1).

Finland opende met flitsend voetbal. Na een klein kwartier werd het daarvoor tenslotte beloond. Een schot van Kolkka raakte de lat boven Van der Sar, de rebound was voor de koppende Tainio (0-1).

Nederland vond zichzelf lange tijd niet. De Finnen wonnen de meeste duels. Langzaamaan kroop Oranje wat uit de schulp. Sneijder mistte een beste kans vrij voor doelman Niemi, die goed redde. Zijn revanche kwam vijf minuten voor rust. Op aangeven van Cocu verscheen hij andermaal voor de doelman. Fraai verdween de bal vervolgens in de rechterbovenhoek. De Finnen kregen geen lucht van Oranje. In de daaropvolgende aanval kon Van Nistelrooij na een halve voorzet van Castelen meteen de 2-1 intikken.

In de tweede helft nam Oranje niet het heft in handen. Wederom werden duels met de Finnen aangegaan. De wedstrijd ging over en weer in hoog tempo. Na een goed kwartier zag de Fin Pasanen zich onder druk van Castelen echter gedwongen de bal voor het eigen doel te spelen. Van Nistelrooij was snel ter plaatse om de 3-1 in te schieten. Het duel leek daarmee beslist. Beide teams speelden echter verder. Finland werd daarbij steeds venijniger.

Bondscoach Van Basten bracht Van Bronckhorst en even later Makaay in voor Van der Vaart en Castelen. Verder dan afstandschoten kwam Oranje vervolgens niet. In de slotfase mocht Van Bommel invallen voor Sneijder, die daarmee een publiekswissel kreeg. De score bleef zoals die was (3-1).

Met de zege doet Nederland goede zaken. MacedoniŽ blijft door een 1-0 nederlaag in Andorra achter. TsjechiŽ kende in en tegen ArmeniŽ geen problemen (0-3).


Pos.LandAWGVPV-T
1. RoemeniŽ 430199-4
2. Finland 5302910-6
3. Nederland321077-3
4. TsjechiŽ320164-2
5. MacedoniŽ 411246-5
6. Andorra 310232-8
7. ArmeniŽ400401-11


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Bron: FOK!Voetbalmanager