[update] Radio 538 zet bussen in tijdens staking

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Radio 538 gaat donderdag tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer bussen inzetten om gestrande reizigers te vervoeren. De bussen zullen vertrekken vanuit Utrecht en rijden naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het idee voor de actie komt uit het programma Evers Staat Op. Reizigers kunnen zich vanaf 08.00 uur melden op het Jaarbeursplein in Utrecht om naar één van de andere grote steden vervoerd te worden.

Volgens een woordvoerster van 538 heeft een aantal buschauffeurs en busmaatschappijen zich spontaan gemeld om mee te helpen aan de actie. "En we gaan zelf bussen huren om mensen te helpen. Want daar gaat het ons alleen maar om, mensen helpen die bijvoorbeeld niet naar hun werk kunnen", aldus de woordvoerster. Ze kon nog niet aangeven hoeveel bussen er nodig zullen zijn.

De vakbond FNV Bondgenoten, die de staking organiseert, is minder blij met het voornemen van het radiostation. Ondanks dat de 'publiciteitsstunt' van Radio 538 volgens de bond weinig invloed zal hebben op de staking, zal de FNV "niet accepteren dat bedrijven morgen bussen laten rijden langs de reguliere busroutes. Dit is besmet werk".

Update 17.10
De aangekondigde inzet van bussen door Radio 538 en Sp!ts gaat niet door. Het zou teveel moeite kosten om alles te regelen. Ook zou een chaos bij de enkele bussen kunnen ontstaan.