Amerikanen probeerden twee keer Bigley te bevrijden

Tot twee keer toe is door Amerikaanse speciale eenheden geprobeerd de Britse gijzelaar Kenneth Bigley en zijn twee Amerikaanse medegevangenen te bevrijden. Door de soldaten werden twee adressen in Bagdad doorzocht maar het drietal werd niet gevonden, aldus CNN.

De CNN meldt wel dat op de twee locaties mensen zich wel hadden opgehouden. Bij aankomst van de Amerikanen waren er echter geen mensen meer. Op dit moment is het nog niet bekend of de ontvoerde Bigley, Eugene Armstrong en Jack Hensley zich ooit op de doorzochte plaatsen hebben bevonden.

Op 16 september werden de drie in Bagdad door onbekenden ontvoerd. Vier dagen later werd Armstrong al door de gijzelnemers om het leven gebracht. Korte tijd later onderging Hensley hetzelfde lot als Armstrong. Bigley werd vorige week donderdag gedood door zijn gijzelnemers die deel uitmaken van al-Tawhid wa al-Jihad, de groepering van Abu Musab al-Zarqawi.

Naast de Amerikanen gingen ook de Britten op zoek naar Bigley. Zo werden door Londen agenten van Scotland Yard en speciale eenheden naar Irak gezonden om de Amerikanen bij te staan in hun zoektocht.