'Superman' Christopher Reeve overleden

Een heleboel users hadden ons allen het volgende bericht via de nieuws-submit te melden:

Reeve - kort voor z\'n tragische doodChristopher Reeve, de ster van de Superman filmreeks, is overleden als gevolg van een hartaanval. Na deze hartaanval raakte hij in een coma waaruit hij niet meer ontwaakte. Dit heeft zijn zaakwaarnemer bevestigd. Reeve is 52 jaar geworden.

Reeve raakte negen jaar geleden bij een bijna fataal ongeluk verlamd vanaf de nek, na een val van z'n paard. Na dit ongeluk zette hij zich in in een wereldwijde strijd voor meer neurologisch onderzoek naar de ruggengraat van de mens. Daarvoor pleitte Reeve onder meer voor meer steun en begrip tijdens de Academy Awards uireiking van 1996 en later zelfs tijdens een toespraak die hij voor het Amerikaanse Congres mocht houden.

Ook was hij, ondanks z'n verlammimg vanaf de nek, continu keihard aan het werk om te revalideren. Een eerste overwinning kwam toen hij in staat bleek voor langere tijd zelfstandig te ademen, zonder apparatuur. In 2000 kwam hij zelfs zo ver dat hij weer een wijsvinger kon bewegen en hij melding kon maken van 'gevoelens van prikkeling en sensatie' in andere delen van z'n lichaam.

In 1998 speelde hij zelfs weer een filmrol, in een remake van Hitchcocks "Rear Window", een thriller over een verlamde man in een rolstoel, die er van overtuigd is dat zijn buurman is vermoord. Voor deze rol ontving hij later nog de 'Screen Actors Guild Award' voor beste mannelijke hoofdrol in een TV- of miniserie.

Reeve als Superman, zoals iedereen hem kende
Reeve als Superman, zoals iedereen hem kende