'Poppenporno' Team America door makers gekuist

Trey Parker en Matt Stone, bekend als bedenkers van de tekenfilmserie South Park, hebben hun nieuwste creatie moeten aanpassen. De seksscènes in de poppenfilm Team America: World Police gingen de Amerikaanse leeftijdscommissie veel te ver, waardoor de film werd aangemerkt met een NC 17-rating. Dit betekent dat kijkers minimaal 17 jaar oud moeten zijn.

Team America is een satire op de oorlog tegen het terrorisme, zoals die nu gevoerd wordt door George Bush. De film heeft de stijl van de jaren-zestigserie The Thunderbirds overgenomen, inclusief de zichtbare touwtjes waarmee de poppen bestuurd worden. Nadat de Motion Picture Association of America (MPAA) de film een NC 17-aanduiding gaf werden Parker en Stone op het matje geroepen door Paramount. In het contract was opgenomen dat de makers ervoor dienden te zorgen dat de film maximaal een R-rating zou krijgen, wat betekent dat tieners de film onder begeleiding van een volwassene mogen bekijken.

Stone en Parker moesten uiteindelijk tien keer terug naar de montagekamer voor de MPAA en Paramount tevreden waren. Team America: World Police gaat op 27 januari 2005 in Nederland draaien.

Team America: World Police van de makers van South Park
Team America: World Police gaat in januari in Nederland draaien