Voetbal: Uitslag MacedoniŽ - Nederland

Icoon Sport nieuwsHet Nederlands elftal speelde in Skopje in zijn tweede interland voor WK kwalificatie tegen MacedoniŽ. Nederland moest de MacedoniŽrs een punt afstaan na een 2-2 gelijkspel.

MacedoniŽ opende zonder schroom tegen Nederland. Het trok ten aanval. Direct gevaarlijk werd de ploeg niet al te vaak. De Nederlandse defensie moest wel op de tellen passen. Vooruit kon Oranje weinig klaarmaken. Veelvuldig balverlies deed menige aanvalsopzet een vroege dood sterven. Vlak voor rust viel de openingstreffer uit de lucht. Uit een corner werkte keeper Nikoloski de bal onder enige druk van Wilfred Bouma in het eigen doel. Een gunstige ruststand was Nederland echter niet gegund. Pandev, plaaggeest voor de Nederlandse defensie, scoorde geheel vrijstaand de gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft verscheen Oranje ongewijzigd uit de kleedkamer. Het spel verbeterde niet, MacedoniŽ bleef gevaarlijk. De bondscoach pleegde vervolgens een dubbele wissel. Pierre van Hooijdonk en Phillip Cocu verlieten het veld voor Roy Makaay en Rafael van der Vaart. Uit een spaarzame tegenstoot viel de afvallende bal voor de voeten van Dirk Kuijt die hard doeltreffend uithaalde. Wederom kon Oranje de stand niet lang continueren. Vier minuten later maakte Hristov fraai gelijk (2-2). Daarbij bleef het.

Woensdag wacht de volgende wedstrijd in de Amsterdam ArenA. Dan zal Finland de tegenstander zijn. Dat land won met 3-1 van ArmeniŽ. TsjechiŽ versloeg in dezelfde poule thuis nipt RoemeniŽ met 1-0.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Submitter:  Bron: FOK!Voetbalmanager