Duitsers willen Nederlandse film verbieden

Icoon Media nieuwsEen relletje dreigt rond de première van de nieuwe Nederlandse film Snowfever van producent Johan Nijenhuis. Advocaten van een drietal Duitse acteurs dreigen de release van de film te verbieden, omdat de betreffende acteurs nog niet betaald zijn voor hun bijdrage. De komedie zou aanstaande maandag de première moeten beleven in de Amsterdamse bioscoop Pathé-ArenA.

Volgens Nijenhuis zou de Duitse co-producent Hope & Glory Pictures International de betaling van de acteurs Collien Fernandez, Axel Stein en Samy Challah regelen, maar deze heeft dat tot nu toe nog niet gedaan. Het geschil draait om een bedrag van ongeveer 50.000 euro. "Dit is niet onze schuld", stelt Nijenhuis. "De première maandag gaat door. Ze zullen de filmblikken uit mijn handen moeten trekken om dat te voorkomen."

De komedie Snowfever handelt over een onschuldig meisje (Hanna Verboom) dat op een Oostenrijkse piste wordt versierd door een arrogante snowboardleraar (Daan Schuurmans). De film moet vanaf volgende week donderdag draaien in bijna honderd Nederlandse bioscopen.