[update] De Mol wil camera's in de kleedkamer

John de Mol heeft tegenover PSV laten weten dat hij camera's in de kleedkamers wil ophangen bij voetbalwedstrijd, als hij de uitzendrechten van de wedstrijden in de eredivisie krijgt. Zo kan de kijker zien wat er voor en na de wedstrijd gebeurt. De Eindhovense voetbalclub was niet gecharmeerd van het idee.

De Mol wil met zijn mediabedrijf Talpa International aan het einde van het seizoen meebieden voor de uitzendrechten. Het contract met de NOS (samenvattingen) en Canal+ (livewedstrijden) loopt dan af.

Nog deze maand wil De Mol een bod neerlegen bij de belangenclub Eredivisie Vereniging (ECV).

Update 23:04
Inmiddels heeft John de Mol in het programma Barend & Van Dorp op RTL 4 het bericht in het AD gekwalificeerd als een "onzinbericht". De journalist van het AD zou zijn verontschuldigingen al hebben aangeboden.

De Mol zegt enkel aan de nieuwe voorzitter van PSV geopperd te hebben om een keer een 'wedstrijd van de toekomst' te laten spelen tussen twee van de drie Nederlandse topclubs (Ajax, Feyenoord en PSV), waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei extra communicatiemiddelen. De Mol verwacht dat dit binnen een jaar of 5-10 een werkelijke situatie zal zijn.

In de eenmalige 'wedstrijd van de toekomst' zouden spelers oortjes inkrijgen, zodat de coach op die manier met hen kan communiceren. De scheidsrechter zou een microfoontje krijgen, waardoor hij zijn beslissingen direct kan uitleggen aan het publiek, en hij zou het spel kunnen stilleggen, om aan de zijlijn de tv-beelden nog eens terug te kijken en zo een juiste beslissing te nemen. Daarbij zouden dan ook camera's in de kleedkamer horen.