VS bombardeert bruiloftsgasten in Irak

Icoon Irak nieuwsHet Amerikaanse leger is weer in opspraak geraakt door een fout bij een luchtaanval op de stad Falluja in Irak. Een arts meldt dat bij de aanval, die afgelopen nacht plaatsvond, zeker elf bezoekers van een bruiloft om het leven zijn gekomen.

De Amerikanen melden dat de precisieaanval gericht was op leden van het terreurnetwerk van al-Zarqawi. "In de woning waren leden van het terreurnetwerk van al-Zarqawi bijeen, en werden aanslagen op Iraakse burgers voorbereid", aldus een Amerikaanse woordvoerder. Echter zouden er bij de aanval ook burgerslachtoffers zijn gevallen, volgens een ziekenhuis in de stad zou het gaan om bezoekers van een bruiloft. Hierbij zouden zeker elf bruiloftsgasten om het leven zijn gekomen en 17 mensen zijn gewond geraakt. Onder de slachtoffers zouden vrouwen en kinderen zijn.

Het is al vaker voorgekomen dat de VS bij bombardementen een bruiloftsfeest raakt. In mei van dit jaar bombardeerden de Amerikanen een bruiloftsfeest in het westen van Irak. Ook in Afghanistan in juli 2002 was een bruiloft per ongeluk het doelwit van een aanval, destijds kwamen er meer dan veertig bruiloftsgasten om het leven.