RTL4 en Radio 538 populairste zenders

Icoon media nieuwsRTL4 is volgens de Nederlandse beroepsbevolking de meest favoriete tv-zender. 33% van de stemmen ging naar de best bekeken zender van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van de Intelligence Group dat gehouden is onder bijna 7.000 personen. SBS6 en Nederland 3 staan respectievelijk tweede en derde, met 25% en 18% van de stemmen.

Logo Radio 538Van de radiozenders komt Radio 538 als winnaar uit de bus, met 21% staat de best beluisterde radiozender van Nederland stevig boven aan. Sky Radio staat met 16% op de tweede plaats. Opvallend is de hoge notering van 3FM, de zender kreeg 13% van de stemmen en staat zo op de derde plek 4% boven Radio 1. 3FM heeft de laatste maanden te maken met sterk dalende luistercijfers en stond afgelopen maand vijfde met 5,7%. Ook de relatief hoge notering, de tiende plaats, van de slecht beluisterde zender ID&T Radio is opvallend.

De uitslag van het onderzoek komt totaal niet overeen met de huidige poll op de Fok! Frontpage. De gemiddelde Fok! Bezoeker kijkt het meest naar Discovery Channel, 14% van de stemmen. Net 5 en Veronica sluiten de top 3 met respectievelijk 10,5% en 9,3%. RTL4 komt pas op de zevende plaats met 5,1% van de stemmen.

De complete uitslag van het onderzoek is hier (pdf) te vinden.