Elton John haalt fel uit naar Madonna

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Afgelopen maandag haalde Elton John fel uit naar Madonna tijdens de uitreiking van de Q Awards. Hij is van mening dat de zangeres tijdens haar Re-Invention Tour niet live heeft gezongen en vind dat een schande. "Iedereen die playbackt tijdens een concert waar je 75 pond voor moet betalen, zou neergeschoten moeten worden", aldus de popster.

Na het ontvangen van de prijs voor beste liedjesschrijver reageerde Elton John in zijn dankwoord furieus op Madonna’s nominatie voor beste live-performance. "Madonna? Beste live-act? Rot op. Sinds wanneer is playbacken live zingen?" Hij sloot zijn tirade af met de vrees dat hij geen kerstkaart meer van Madonna zal krijgen. "Nu ben ik van haar kerstkaarten lijst af, maak ik me daar druk om? Nee, aldus Elton John, bij wie het woord "fuck" meerdere malen uit de mond kwam rollen.

Namens Madonna reageerde haar woordvoerster Liz Rosenberg op de uitlatingen van Elton John. "Madonna playbackt niet, ze heeft elke noot tijdens deze tour live gezongen. Tevens besteedt ze haar tijd niet aan het zwartmaken van andere artiesten." Elton John kan overigens gewoon op een kerstkaartje rekenen, aldus Rosenberg. "Elton John staat nog steeds op haar lijst, of hij nou aardig is of ondeugend."

Overigens ging de prijs voor de beste live-act niet naar Madonna. De Britse band Muse streek die eer op.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Elton John zich in het openbaar zeer fel uitlaat. Vorige week schold hij journalisten uit die hem op stonden te wachten op het vliegveld van Taiwan. "Lompe, verachtelijke varkens, dat zijn jullie", zo schreeuwde hij hen toe.

Tijdens het concert in Taiwan zei de zanger dat hij de pers op het vliegveld de meest onbeschofte mensen vond die hij ooit was tegengekomen en dat hij elk woord wat hij gezegd had meende. Een woordvoerder van Elton John verklaarde later dat de politie en beveiliging van het vliegveld er niet in was geslaagd de zanger goed te beschermen. Elton John zou terecht zijn gekomen in een grote chaos waarbij hij zou zijn ‘aangevallen’ door een horde fotografen en televisie-personeel.