Man trouwt na 52 keer weer met eerste ex-vrouw

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Maleisië heeft een 72-jarige man voor de 53ste keer zijn jawoord gegeven en eeuwige trouw beloofd. Het hoge aantal bruiloften waarin de man bruidegom was is natuurlijk opmerkelijk hoog, maar de vrouw waarmee de man nu in het huwelijksbootje is gestapt, is zijn allereerste ex-vrouw.

Afgelopen zondag verbonden Kamarudin Mohammed en de 74-jarige Khadijah Udin zich met elkaar in de echt. Udin was in 1957 zijn eerste liefde, maar de relatie eindigde in een scheiding. Van de 52 huwelijken die de man heeft meegemaakt, is er één niet geëindigd in een scheiding. Zijn 52-ste vrouw stierf namelijk aan de gevolgen van borstkanker.

Mohammed zei dat zijn kortste huwelijk twee dagen heeft geduurd, zijn langste verbintenis was die met zijn één na laatste vrouw, waar hij het twintig jaar mee volhield. Na het heengaan van haar kon hij alleen maar denken aan Khadijah. Via verschillende wegen heeft hij haar ten huwelijk gevraagd, met de veronderstelling dat zij hem zou afwijzen.

Zelf heeft Khadijah al drie keer voor het altaar gestaan. Haar laatste man was ook overleden. "Mohammed heeft beloofd mijn hele leven lang voor me te zorgen, maar zal daarna niet weer opnieuw gaan trouwen", aldus Khadijah.