'Onderwereld wil Peter R. de Vries omleggen'

Icoon misdaad nieuwsCriminelen beramen een moordaanslag op televisiemaker Peter R. de Vries. Die informatie zou de journalist hebben gekregen van officieren van justitie Koos Plooy en Fred Teeven. Een woordvoerder van het OM bevestigde vanavond dat De Vries vorige week een onderhoud heeft gehad met de twee misdaadbestrijders.

Over de inhoud van het gesprek wilde het parket geen mededelingen doen. De Vries meldde echter zelf dat er volgens Plooy en Teeven in de onderwereld plannen bestaan om hem in november te liquideren. In een column schrijft De Vries dat criminelen willen verhinderen dat hij in zijn tv-programma aandacht besteed aan de golf van liquidaties in Amsterdam, "en dan met name aan de moorden op Jan Femer, Sam Klepper en vastgoedtycoon Willem Endstra". De Vries meent dat de informatie van Plooy en Teeven 'behoorlijk concreet' was. De opdrachtgever zou een conflict hebben met Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

De Vries is in het verleden meerdere malen door de politie op de hoogte gebracht van mogelijke plannen hem te vermoorden. "Tot nu toe is het gebleven bij dreigementen of was het loos alarm", schrijft de misdaadjournalist. "Je hoeft echter geen helderziende te zijn om te voorspellen dat er ook een dag komt dat men een stap verder gaat."

Dit bericht is om 22:15 uur geactualiseerd.