Vrouw die eigen zoon vermoordde gaat vrijuit

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Luik heeft het hof van assisen (rechtbank met een lekenjury) een vrouw die in 1999 haar eigen zoon vermoordde vrijgesproken. Haar zoon was verslaafd aan harddrugs en sloeg zijn moeder geregeld bont en blauw als hij geld nodig had om drugs te kopen.

De vrouw ondernam vele pogingen om haar zoon, die al vanaf zijn veertiende verslaafd was, van zijn verslaving af te laten komen. Enkele dagen voor de moord wilde ze hem gedwongen laten opnemen in een afkickcentrum, deze opname werd echter geweigerd. Nadat ook deze laatste poging om hem te laten afkicken mislukte wurgde ze hem in zijn slaap. Het lijk nam ze mee naar buiten en verstopte ze. Later werd het lichaam van de jongen gevonden en werd de moeder aangehouden. Ze bekende al vrij snel.

Vandaag was dus de rechtszaak, waarbij de advocaten van de vrouw voor vrijspraak pleitten. De moord was volgens hen voortgekomen uit een "onweerstaanbare drang." De openbare aanklager en de vader van de jongen achtten de vrouw wel schuldig en drongen aan op een veroordeling. Na een overleg van 2,5 uur besloot de jury echter om de vrouw vrij te spreken.