Uitslagen UEFA Cup (30/09/04)

SubheaderAlle vier de Nederlandse clubs hebben zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de UEFA Cup. Feyenoord, AZ en sc Heerenveen kwamen tot winst, waar FC Utrecht na een nederlaag krap met voldoende marge verder ging.

Feyenoord had na de 1-0 zege in Noorwegen weinig te duchten van het kleine Odd Grenland. Al na twee minuten stonden de Rotterdammers voor door een doelpunt van Pascal Bosschaart. Dirk Kuijt tekende op slag van rust voor de 2-0. In de tweede helft deed een tegengoal de wedstrijd nog even goed, maar Bart Goor en Salomon Kalou brachten het verschil in kwaliteit tot uiting (4-1).

AZ speelde andermaal een enerverend duel tegen het Griekse PAOK Saloniki. Na de 3-2 uitzege moest AZ geen gekke dingen doen. Na tien minuten was Salpingidis trefzeker uit een vrije trap (0-1). Michael Buskermolen maakte echter vlot weer gelijk. Na rust speelden de Alkmaarders voor de zege. Joris Mathijsen kreeg tenslotte de winnende treffer op zijn naam met dank aan Denny Landzaat (2-1).

Bij sc Heerenveen was een heldenrol weggelegd voor Ugur Yildirim. De flankspeler speelde vorig seizoen nog in de eerste divisie. Hij was bij alle Heerenveense treffers betrokken. De Friezen mochten in een duel met Maccabi Petach Tikva uitvechten wie er verder zou gaan. Na twintig minuten stond het comfortabel 2-0 voor. Arnold Bruggink en Mika Väyrinen scoorden. Heerenveen viel vervolgens niet stil. Doelpunten van Petter Hansson, Victor Sikora en Stefan Selakovic deklasseerden Maccabi (5-0).

FC Utrecht had na de eerste wedstrijd de beste papieren van de Nederlandse clubs met de 4-0 zege. In Zweden verscheen deze keer echter 'een ander' Djurgårdens IF. Al na drie minuten scoorde Johansson 1-0. Alhoewel de tweede Zweedse treffer tot vijf minuten voor rust uitbleef, kon Utrecht geen vuist maken en de allesbeslissende uittreffer scoren. Het mistte alle kansen die het kreeg. Na rust bleef de derde treffer lang uit. Tien minuten voor tijd kwam de aansluitende 3-0 alsnog op het bord. Na een incident met de Zweedse keeper liet de scheids zeven minuten blessuretijd spelen. Utrecht bleef overeind (3-0).