Marconi Awards uitgereikt in Bussum

Radio 538, Radio 1 en Radio Veronica hebben allemaal een Marconi Award gekregen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Nationaal Omroepcongres. De jury, bestaande uit Arjan Snijders, Hans Schiffers, Martijn de Keizer en Rob Stenders deelde de prijzen vanmiddag uit in Bussum.

Het Radio 1-programma Kunststof kreeg de prijs voor beste radioprogramma. Presentator Tijs van den Brink van de EO won een award in de categorie beste presentator. 538 viel in de prijzen voor beste zender en radiodirecteur van het jaar. Michiel Veenstra (Radio Veronica) werd uitgeroepen tot het grootste aanstormend talent van 2004. De Oeuvre Award 2004 ging naar Tom Mulder. Hij herstelt momenteel van een hersenbloeding, maar heeft al ruim 35 jaar radio-ervaring.

Michiel Veenstra was erg blij met zijn prijs. "Ik voel me extreem vereerd dat de jury mij deze bijzondere prestigieuze award in handen heeft gegeven. Ik zie de 'Marconi Award' als een enorme stimulans om bij Radio Veronica door te gaan met mijn programma's. Bovendien kan er nu eindelijk iets leuks naast de vergulde sjoelbak van mijn vriendin in de vitrinekast."