Weblog publiceert privé-nummers Wilders

Logger ErtanDe omstreden weblogger Ertan heeft de telefoonnummers en het privé-adres van Kamerlid Geert Wilders op internet gezet. Op zijn weblog, dat hij zelf omschrijft als een ''onafhankelijk en open medium voor de Nederlandstalige moslimgemeenschap'' staan de gegevens sinds kort te aanschouwen.

Volgens Ertan - die zijn weblog satirisch noemt - probeerde hij vorige week tevergeefs om contact op te nemen met Wilders. Antwoord bleef ''zoals verwacht'' uit. Vervolgens kreeg Ertan van ''een broeder'' twee telefoonnummers waarop Wilders bereikt kan worden. Via zoekmachines wist Ertan ook het privé-adres van het Kamerlid in Venlo te vinden.

Tegenover Planet Internet zei Wilders de kwestie ''heel vervelend'' te vinden. Hij voegde daaraan toe dat hij het heeft doorgegeven aan degenen die het moeten weten. Wel beaamde de politicus dat de publicatie van zijn gegevens niet strafbaar is. Voor Ertans bewering dat zijn website satirisch van aard is heeft Wilders weinig begrip. ''Dat zegt me niks, niet iedereen ziet de satire ervan in. Hij zet het er niet op om mij bloemen te sturen.''

Tegen Ertan werd eind april een klacht ingediend door het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) bij justitie. Dit gebeurde nadat het MDI diverse klachten kreeg van internetgebruikers over haatdragende teksten over homoseksuelen op de site.