[update] Geen toespraak Marijnissen en Bos

PvdA-leider Wouter Bos en SP-voorman Jan Marijnissen mogen niet spreken op de grote vakbondsmanifestatie die zaterdag op het Museumplein in Amsterdam gehouden wordt. De twee zijn van harte welkom om mee te lopen in de massademonstratie tegen het kabinetsbeleid, maar mogen niet de betogers toespreken, zo is hen te verstaan gegeven.

Volgens CNV-voorzitter Doekle Terpstra is het niet de bedoeling dat de oppositie met het protest van de vakbeweging aan de haal gaat. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal voegt toe dat het protest geen politieke manifestatie is, en ook niet moet worden.

De vakcentrales hopen dat er zaterdag minstens 100.000 demonstranten op komen draven. Zij zullen worden toegesproken door De Waal, Terpstra en MHP-voorzitter Ad Verhoeven. Oud-Dolly Dot Angela Groothuizen, tegenwoordig meer bekend als AVRO-presentatrice, is spreekstalmeester(es).

Update 11:32
En dit bericht is nog niet geplaatst of het ANP meldt dat Bos, Marijnissen en fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks hun boodschap wel kwijt kunnen op het Museumplein. Er worden namelijk grote schermen neergezet. Daarop zijn videospotjes te zien waarop zij en andere bekende Nederlanders de demonstranten toespreken.

-
Meer over het protest op Keer het Tij