[update] Grote hero?nevangst op A16

Op de A16 heeft de politie bij knooppunt Zonzeel vannacht een auto aangetroffen met daarin minstens twintig kilo heroÔne. De bestuurder van de auto, die een Frans kenteken heeft, is een maÔsveld ingevlucht. De politie is inmiddels met een helikopter naar hem op zoek.

De auto reed richting Breda en werd aangehouden tijdens een controle-actie. De bedoeling van deze acties is om Franse drugskoeries op te pakken, deze maken veel gebruik van de snelweg tussen Rotterdam en BelgiŽ.

Toen de auto werd aangehouden, ramde de bestuurder een politie-auto, om vervolgens te vluchten. Het zou gaan om ťťn van de grootste drugsvangsten in deze regio ooit.

Update 15:05
De automobilist is inmiddels aangehouden, in totaal lag er zelfs veertig tot zestig kilo heroÔne in zijn auto.

De man blijkt aangehouden na een wilde achtervolging. Toen een agent van het A16-drugsteam de auto met 170 kilometer per uur zag rijden zette hij de achtervolging in; de automobilist reed vervolgens keihard verder over de vluchtstrook, maar werd uiteindelijk door de politie klemgereden. Hierna stapte hij uit en rende hij een maÔsveld in. Dankzij de helikopter met zoeklicht kon de man al snel worden aangehouden.