'Moord op bokser geen criminele liquidatie'

Volgens Michel van Halderen, trainer van de maandagavond doogeschoten profbokser Nordin Ben Salah, zou de politie er niet meer van uitgaan dat zijn dood een afrekening is in het criminele circuit. De oudere broer van de bokser, Habib Ben Salah, zegt dat de politie met hem heeft gepraat, maar dat daaruit ook bleek dat ze niet aan een afrekening in het criminele circuit dachten. De politie laat overigens desgevraagd weten ''nog overal rekening mee te houden''.

Van Halderen vindt overigens dat de media veel te snel het idee hebben omarmd dat Ben Salah in het criminele circuit actief was. ''De lezing van een uit de hand gelopen ruzie klinkt mij dan ook logischer in de oren. Als je tien jaar zo intensief met elkaar werkt en optrekt als wij deden, zou je toch iets moeten merken als er iets aan de hand was.''

De dood van de bokser heeft een schok teweeggebracht onder leden van sportschool Wellness Profi Center in Purmerend, waar Nordin ook werkzaam was, en onder met name Marokkaanse jongeren die in hem een rolmodel zagen. Morgen wordt er vanaf 13.30 uur in Amsterdam een stille tocht gehouden voor Nordin Ben Salah. De deelnemers lopen van het Museumplein naar de President Kennedylaan waar de bokser werd neergeschoten. Het initiatief voor de tocht komt van de stichting 'Een andere kijk', die Palestijnse kinderen in hun thuisland ondersteunt. De bokser zette zich in voor deze stichting.


Website 'Fighting Nordin'

De bokser wordt komende maandag of dinsdag op het islamitisch gedeelte van de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam-Osdorp begraven.

-
Online condoleance registers vind je hier en hier.