Boze Turken emailen naar Wilders

Nadat Kamerlid Geert Wilders zijn plannen ontvouwen had over een immigratiestop, die vooral Turken en Marokkanen zal treffen, is zijn e-mailbox volgestroomd met protestmails van boze Turken. Meer dan 3.000 Turken gaven gehoor aan de oproep van het Turkse dagblad Millyet om de 'onbeschofte Nederlander' te laten weten wat zij van zijn voorstel vonden.

Het uit de VVD gestapte Kamerlid wil de grens de komende vijf jaar sluiten voor Turken, Marokkanen en andere niet-westerse allochtonen die naar familie in Nederland willen emigreren. Zijn uitspraken belandden, samen met een foto en e-mailadres, prominent in de Turkse krant.

Wilders voormalige politieke bondgenoten uit de VVD-fractie reageren allen koeltjes op de plannen van hun oud-fractiegenoot. VVD-Kamerlid Clemens Cornielje: ''Als hij het nu opeens over een immigratiestop heeft, is hij de afgelopen tien jaar ongeloofwaardig bezig geweest. Ik ken hem het langst van iedereen, want zat vaak naast hem, en heb hem dit nooit horen zeggen.''

Steun kreeg Wilders de afgelopen dagen uit de LPF-fractie, van Bart Jan Spruyt, directeur van de conservatieve Edmund Burke Stichting en van Ronald SŲrensen, van Leefbaar Rotterdam.