Hazes krijgt groots eerbetoon in ArenA

De donderdag overleden zanger André Hazes krijgt aanstaande maandagavond een groots eerbetoon in de Amsterdam ArenA. Volgens Hazes' platenlabel EMI en concertpromotor Mojo was het André zijn grootste wens nog één keer in het Amsterdamse stadion op te treden. René Froger, Frans Bauer, Guus Meeuwis en andere artiesten zullen optreden tijdens de bijeenkomst.

Alle fans van Hazes worden uitgenodigd om maandag aanwezig te zijn in de Arena. Het lichaam van de zanger zal naar de ArenA worden gebracht en ook de familie van Hazes zal bij de ceremonie aanwezig zijn. Vandaag zal er overleg worden gevoerd tussen de hoofdstedelijke politie en de gemeente Amsterdam over de precieze opzet van de avond. Mogelijk probleem voor de bijeenkomst is de 24-uursstaking van het gemeentelijk openbaar vervoer in Amsterdam die deze week aangekondigd werd.

De condoleanceregisters op internet, die gisteren in allerijl geopend werden, worden massaal bezocht. Vrijdagochtend hadden al bijna 37.000 mensen een bericht achtergelaten op de sites andrehazesfan.nl, condoleanceregister.com of condoleance.nl. In De Telegraaf staat een pagina aan rouwadvertenties, waaronder één van echtgenote Rachel Hazes en de twee kinderen van het echtpaar. Met twee kinderen uit eerdere huwelijken en een kleinkind had de volkszanger geen contact.

De tv-uitzendingen naar aanleiding van het overlijden van Hazes leverden gisteravond hoge kijkcijfers op. Naar de laat uitgezonden documentaire 'Zij gelooft in mij' keken ruim 900.000 belangstellenden, en Barend en Van Dorp, dat geheel gewijd was aan Hazes, werd door bijna 1,1 miljoen mensen bekeken. De herhaling van Villa Felderhof met Hazes op Nederland 1 werd donderdagavond door ruim 1,6 miljoen mensen bekeken.

André Hazes zal dinsdag in besloten kring worden gecremeerd.